Andre leca produkter

Der findes ikke kun lecablokke men også andre leca produkter som leca nødder der kan bruges til at isolere med i blandt andet gulvkonstruktioner.

Leca nødder er det navn de kaldes, men de hedder rigtigt leca letklinker.

Udover at blive brugt til isolering af gulve kan der også benyttes Leca nødder til isolering af eksempelvis kældervægge. Det er også muligt at opbygge dræn med brug af Leca nødderne.

Leca nødderne består af en plastisk ler. Leret behandles og knuses inden det brændes ved høje temperaturer. Under brændingen fjernes alt organisk materiale hvilket betyder at der dannes masser af lufthuller i leca nødderne og dermed opnås de små lette klumper som benyttes når der støbes leca blokke.

Det er også muligt at benytte leca nødder i potter med blomster og andre planter. Leca nødderne gør at potterne ikke er nær så tunge som hvis de var fyldt helt med jord, og med Leca nødder i bunden er der også et godt dræn så planternes rødder ikke rødner.

Vil du vide mere om isolering med leca nødder kan du finde information på energihjem.dk

Lecablokke kan sagtens opbevares ude, men sådan er det ikke med alle byggematerialer. Skal du i gang med en større tilbygning eller renoveringsopgave, kan det være smart med noget ekstra plads til opbevaring af byggematerialer. Det kan eksempelvis være en materialecontainer (https://www.boxit.dk/materialecontainer) som både sikrer byggematerialerne mod vejret og mod ubudne gæster.

Vil du gerne vide mere om hvordan du udnytter containere bedst muligt i forbindelse med opmagasinering og eller flytning kan du se mere her.